Весняні вітамінні чаї

Март 29, 2017
Автор: Ирина Грибович

І ось, нарешті, прийшла весна. За вікном вже чути бджолиний гул. Сонечко пригріває землю, з’являються перші квіти. Все, наче, чудово. Але, чомусь, дуже важко прокинутись вранці. Невже це всьому знову переведений годинник? Але й на роботі не вистачає сил, постійна депресія. Мабуть, виною цьому є звичайний весняний авітаміноз.

Весь запас вітамінів, які Ви так старанно накопичували за літо та осінь, вичерпався. Отже, тепер стоїть питання: «Де ж поповнити запас наших вітамінчиків?» Для Вас я маю декілька хороших рецептів.

Чай з імбиром.  Для цього напою нам необхідні: корінь імбиру (150-200г), лимон (4 шт.) та мед (150-200г). Спочатку, з імбирного кореня необхідно зрізати тонку шкірку, нарізати на шматки та покласти у блендер. Лимон добре миємо. Зазвичай, я залишаю шкірку, адже вона має багато корисних властивостей: захищає від раку товстої кишки, раку шкіри, сприяє схудненню (дівчата, зверніть увагу), контролює рівень цукру у крові, зменшує ризик розвитку хвороб серця та ін. Отже, шкірку лимона ми лишаєм, ріжемо для зручності і теж кладемо у блендер. Перетираємо до однорідної маси. Тепер додаємо мед. Він буде ще й хорошим консервантом. Цю чарівну суміш будемо зберігати у холодильнику. Чайну ложку цього еліксиру залийте теплою кип’яченою водою, добренько перемішайте, і, вуаля, чай готовий. А тепер розглянемо дивовижні властивості всіх компонентів.

  1. Імбир має специфічний гострий смак, і величезну кількість корисних властивостей. Він імуностимулятор, який нормалізує травлення, зменшує запалення. Імбир має протимікробний, потогінний, відхаркувальний ефект. Це заспокійливий та протиалергійний засіб.
  2. Лимон. М’якоть лимону містить багато органічних кислот, вуглеводів та харчових волокон, у невеликих кількостях – білок та жир. Найбільше, звичайно, вітаміну С. Але лимончик багатий ще на вітаміни: А, Е, РР, бета-каротин. Серед мікро- та мікроелементів присутні: калій, кальцій, магній, фосфор, сірка, залізо, цинк, мідь. Є ефірне лимонне масло та ще багато корисних елементів.
  3. Мед. Про корисні властивості меду можна писати безкінечно, адже це – природній антисептик з відмінною протизапальною дією. Він покращує склад крові, підвищує імунітет. Мед володіє антибактеріальними, протизапальними та протиалергійними властивостями. Його застосовують для лікування серцево-судинних хвороб, печінки, шлунково-кишкового тракту. В його складі є багато вітамінів: А, В, С, Е, К, Р, мінеральні речовини, амінокислоти, ферменти і т.д.

При поєднанні, ці три компоненти підсилюють ефект один одного. Їх лікувальні властивості зміцнюють імунітет. Разом ці компоненти знищують шкідливі мікроорганізми, активно стимулюють імунітет, забезпечують необхідним вітамінно-мінеральним складом, знижують температуру, покращують стан при ОРВі, грипі, зігрівають, очищають організм, дають додаткову енергію. Це все те, що необхідно для нашого організму навесні. Тому, це один з найкращих і недорогих рецептів для щоденного вживання. Заваривши чашку «сонячного» чаю, Ви піднімете собі настрій похмурого дня. Він Вас підбадьорить і змусить посміхнутись.

Але не всі полюбляють імбир. Тому, саме для Вас у мене є не менш корисний рецепт. І це – чай з обліпихою. Що необхідно для приготування такого чаю? Звичайно, це обліпиха і цукор. Якщо ви змогли придбати заморожені ягоди обліпихи, необхідно перебрати її, вимити і перетерти з цукром. Співвідношення 1:1. Якщо ні, то в просторах інтернету є безліч оголошень, де продають вже перетерту обліпиху. І приготування цілющого напою стає неймовірно простим: 2 чайні ложки заливаємо теплою кип’яченою водою. Тепер Ви можете насолоджуватись вітамінним напоєм, у якому, до речі,вітаміну С у 20 разів більше, ніж у апельсинах, а бета-каротину в 10 разів більше, ніж у моркві. Обліпиха багата на жирні кислоти (Омега 3, Омега 7, Омега 9), а також на кальцій, магній, натрій, калій, залізо, цинк.

Тому я пішла насолоджуватись своїм улюбленим імбирним чаєм і Вам бажаю знайти і обрати своє джерело додаткових вітамінчиків.

 

Ирина Грибович

Комментарии 0

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.